Składniki (na kilkanaście niewielkich batonów):
- 300 g suszonych daktyli
- 10-15 g płatków owsianych
- 10-15 g bardzo drobno posiekanych orzechów (u mnie włoskie)
- 1 łyżka soku z cytryny
- wiórki kokosowe
Wykonanie:
Daktyle
drobno posiekać. Wymieszać ręką z sokiem, płatkami i orzechami (być
może nie wszystkie da się wgnieść w masę). Rozwałkować plastikowym
wałkiem na plastikowej desce (lub włożyć masę pomiędzy folię spożywczą i
wtedy wałkować). Posypać z każdej strony wiórkami kokosowymi (ja po
posypaniu z jednej strony wiórkami przejechałam jeszcze wałkiem, żeby
dobrze je wgnieść w masę). Pokroić batony na kawałki i zapakować w
woreczek na trening.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.