Składniki:
- 500 g mielonej baraniny
- szczypta soli (jak dla mnie więcej)
- 1 cebula drobno posiekana
- 2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
- 1/4 łyżeczki pieprzy cayenne
- 4 łyżki posiekanych liści kolendry
Wykonanie:
Wszystkie składniki włożyć do robota kuchennego i dobrze wymieszać. Mokrymi rękoma uformować około 20 kuleczek. Smażyć na patelni beztłuszczowej (ja użyłam grillowej) przez około 10 minut, przewracając często, aż kuleczki zbrązowieją.
Ainsley podaje je na podgrzanych flatbreads z sałatą, czerwoną cebulą i odrobiną jogurtu i kawałkami cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.