SKŁADNIKI:
- pół szklanki rozgniecionego banana
- pół szklanki brązowego cukru
- 1/4 szklanki miękkiego masła
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 duże jajko
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- pół łyżeczki soli
- pół szklanki półsłodkich czekoladowych groszków (nie dałam)
- 1/4 szklanki suszonej żurawiny
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wymieszać 5 pierwszych składników i ubić mikserem. Dodać jajko i ubić na gładką masę. Wymieszać przesianą mąkę z sodą oczyszczoną, płatkami oraz solą. Dodać do masy bananowej. Ubijać mikserem do dokładnego połączenia. Dodać groszki czekoladowe (żurawinę). Wymieszać. Masę nakładać łyżką na wysmarowany tłuszczem papier do pieczenia. Formować ciastka o średnicy 5 cm. Piec 18 minut lub do zezłocenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.