Składniki:
- 250 ml mleka zagęszczonego słodzonego
- 125 g płatków owsianych
- 40 g wiórków kokosowych
- 50 g suszonej żurawiny
- 60 g mieszanki sezamu i płatków migdałowych
- 65 g mieszanki migdałów i orzechów laskowych
Wykonanie:
Mleko słodzone podgrzać na dużej patelni (robiłam to w garnuszku). W misce wymieszać wszystkie pozostałe składniki, (orzechy i migdały nieco posiekać) a następnie zalać ciepłym mlekiem, dobrze wymieszać.
Formę o wymiarach 23 x 23 cm wysmarować olejem, lub wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na to przygotowaną mieszankę , wyrównać.
Piec około 1 godziny w temperaturze 130ºC. Po około 15 minutach od wyjęcia pokroić na 16 batoników. Odstawić do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.