7.09.2011

Spaghetti dyniowe

Posmakowała mi ostatnio mozzarella w sosie do makaronu.  Tym razem zaryzykowałam z połączeniem i okazało się, że pomysł bardzo trafiony.  Smak rewelacja, a i kolor zupełnie inny niż tradycyjne spaghetti.




Składniki (na 2 - 3 porcje):

* spaghetti
* 500 g dyni
* 1 kulka mozarelli
* sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente. Dynię ugotować z odrobiną wody. Gdy będzie już miękka zmiksować. Do zmiksowanej dyni dodać pokrojoną na kawałki mozarellę, doprawić solą i pieprzem. Chwilę razem podgrzać, aż ser się ładnie roztopi. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podawać natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...