10.03.2012

Domowy kisiel żurawinowy

Kisiel przygotowany z zamrożonych żurawin.  W zależności od kwaskowatości owoców dodajemy różną ilość cukru.  W następnym wpisie pokażę Wam deser, który przygotowałam używając tego kisielu.  





Składniki:

  • 1 szklanka zamrożonych żurawin
  • ok. pół szklanki cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • odrobina wody

Wykonanie:

Żurawiny przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody i gotujemy, aż się rozmrożą. Dodajemy stopniowo cukier , mieszamy, ewentualnie dosładzamy do smaku. Mąkę ziemniaczaną mieszamy w odrobinie wody i wlewamy do żurawin. Zagotowujemy mieszając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...