Składniki:
- 6 bułek (gładkich, bez nacięć na górze)
- Ok. 300 – 400 g pieczarek
- 1 niewielka cebula
- Masło
- Sól, pieprz
- Ok. 10 g tartego żółtego sera
Wykonanie:
Pieczarki
umyć i pokroić na kawałki. Cebulę posiekać i poddusić na patelni razem z
pieczarkami. Doprawić do smaku. Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć
środek. (Można to wysuszyć i zmielić na bułkę tartą.) Środek bułek
posmarować masłem. Włożyć podduszone pieczarki. Wierzch każdej bułki
posypać startym żółtym serem. Włożyć do naczynia do zapiekania lub na
blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 –
20 minut, aż ser się roztopi, a bułeczki przyrumienią. Podawać na
ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.