Składniki:
- 350 g płatków owsianych zwykłych
- 100 g ziaren słonecznika
- 100 g ziaren dyni
- 50 g sezamu
- 50 z siemienia lnianego
- 50 g orzechów włoskich posiekanych
- 1 łyżka oleju
- ok 200 g musu jabłkowego
Wykonanie:
2 - 3
jabłka obrać i zmiksować blenderem na mus. Odważyć 200 g. W misce
wymieszać płatki, słonecznik, dynię, orzechy, sezam i siemię. Dolać
olej i mus jabłkowy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę i wstawić
do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec przez około 40 - 50 minut,
mieszając w międzyczasie 2 razy. Studzić w uchylonym piekarniku.
Ostudzoną granolę przełożyć do słoja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.