Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 pomidory
- 1 cebula
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki kuminu
- odrobina ostrej papryki
- olej
Wykonanie:
Bakłażana
nakłuć widelcem i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż
będzie miękki. Wyjąć i ostudzić. Przekroić na pół i wyjąć miąższ.
Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Cebulę posiekać i zeszklić na
odrobinie oleju. Dodać pokrojone pomidory i smażyć przez kilkanaście
minut, aż odparuje cały płyn. Gotowe pomidory zmiksować z bakłażanem.
Doprawić do smaku. Przełożyć do słoika i odstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.