Składniki:
500 g chudego, mielonego mięsa kurczaka (dałam pierś)
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli, bez ziaren, drobno posiekana
- 1 łyżka posiekanej mięty
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- oliwa do posmarowania
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wymieszać mięso, czosnek, chilli, zioła, sos Worcestershire i dużo soli i pieprzu. Uformować 4 równe burgery, każdy posmarować lekko oliwą. Rozgrzać grill na średnio gorąco (ja użyłam patelni grillowej). Kotlety grillować po 5 minut z każdej strony aż się równo upieką. Podawać w bułeczkach z sałatą i pomidorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.