Składniki:
- 150g miękkiego masła (ja rozpuściłam)
- 2 jajka duże w temperaturze pokojowej
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 3/4 szklanki cukru
- 200g mąki
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- około 12 kopiastych łyżeczek nutelli (po 1 łyżeczce na każdą babeczkę)
Wykonanie:
Wymieszać w jednej misce składniki suche tj mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz cukier. Wymieszać w drugiej misce składniki mokre tj masło, jajka i wanilię.
Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników, mogą pozostać grudki.
Formę muffinkową wyłożyć papilotkami. Nakładać do nich ciasto do 3/4 wysokości. Na każdą babeczkę nałożyć po kopiastej łyżeczce nutelli i wykałaczką robić esy-floresy. W tym dobrze sprawdził się mój Synek :)
Piec do suchego patyczka około 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.