Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
- 1 papryczka chilli
- 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 500 ml bulionu (lub wrzątku)
- 200 g passaty
- 250 g dyni
- 150 g świeżego młodego szpinaku
- 200 g łupanego grochu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
Wykonanie:
Cebulę
siekamy i szklimy na odrobinie oleju w wysokiej patelni z przykrywką.
Następnie dodajemy posiekany czosnek oraz imbir. Chwileczkę podsmażamy i
zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy opłukany groch, posiekaną
papryczkę chilli i gotujemy pod przykryciem przez około 5 - 8 minut.
Następnie dodajemy pastę curry, passatę i dynię pokrojoną w kostkę.
Dalej dusimy przez około 20 minut, aż groch i dynia zmiękną, ale jeszcze
się nie rozpadną. Dodajemy opłukany szpinak i gotujemy przez 2
minuty. Doprawiamy do smaku i dodajemy jogurt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.