Składniki:
- 190 ml mleczka kokosowego
- 150 g (polecam około 100) cukru trzcinowego
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
- pół szklanki (125 ml) płatków owsianych
- 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka (250 ml) pokrojonego rabarbaru
Wykonanie:
Mleczko
kokosowe, cukier, jajka, sól, syrop lub miód, i cynamon wymieszać
bardzo dokładnie w jednej misce. Dodać banany, płatki owsiane, mąkę,
proszek i rabarbar. Wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto
przelać do foremki keksówki o wymiarach 20x10 cm (ja wyłożyłam moją
papierem do pieczenia, ale można też natłuścić). Piec w 180 stopniach
przez około godzinę, do suchego patyczka. Poczekać aż ciasto lekko
przestygnie i wyjąć z formy i ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.