Składniki:
- szparagi pieczone
- jajko
- sałata (lub mieszanka sałat)
- 1 kromka chleba (np tego)
- szczypiorek
- 1 łyżka octu winnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Umytą
i osuszoną sałatę kładziemy na talerzu. Szparagi kroimy na cząstki i
układamy na sałacie. Zagotowujemy wodę z octem winnym. Rozgrzewamy
patelnię grillową. Jajka wbijamy ostrożnie na talerzyk i delikatnie
zsuwamy do lekko wrzącej wody. Gotujemy 3-4 minuty. Kiedy gotują się
jajka grillujemy kromkę chleba. Zgrillowaną kroimy na mniejsze kawałki i
kładziemy na talerzu. Wyjmujemy ugotowane jajka łyżką cedzakową. i
kładziemy na wierzch sałatki. Posypujemy szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.