Składniki:
- 500 g morszczuka
 - 2 łyżki musztardy
 - 1 średnie jajko
 - 2 - 3 łyżki bułki tartej
 - 2 łyżki mąki pszennej
 - 2 - 3 bulwy botwinki z łodygami, bez liści
 - sól, pieprz
 - olej
 
Wykonanie:
Botwinkę
 myjemy, osuszamy i siekamy na drobne kawałki.  Dusimy przez chwilę na 
patelni. Rybę miksujemy pulsacyjnie w blenderze (tak, aby zostały 
jeszcze większe kawałki).  Tak przygotowaną rybę mieszamy z jajkiem, 
podsmażoną botwinką, musztardą i bułką tartą. Doprawiamy do smaku. 
Formujemy płaskie kotleciki.  Delikatnie obsypujemy mąką, a następnie 
smażymy na oleju z dwóch stron.  
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.