Arbuzowa aqua fresqua
Nie
ma chyba lepszego napoju na upały. W końcu już sam arbuz doskonale
gasi pragnienie. Do tego ta woda ma jeszcze jedną zaletę. W bardzo
łatwy sposób można ją przerobić w doskonałego drinka. Wystarczy dolać
wódkę (ilość według uznania). Wodę można dosłodzić, tylko po co? W
końcu nikt nie słodzi surowego arbuza.
Składniki:
- 1 szklanka wypestkowanego arbuza pokrojonego w kostkę
- 1 szklanka wody mineralnej
- sok z 1/2 limonki
- ew. cukier, syrop z agawy
- lód
Wykonanie:
Wszystkie
składniki poza lodem wkładamy do misy blendera. Miksujemy i wlewamy do
szklanek wypełnionych lodem. Możemy też użyć dobrze schłodzonego
arbuza i wody i nie używać lodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.