Składniki:
- 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g jogurtu naturalnego
- 150 ml oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 125 g jagód
Wykonanie:
Mąkę,
cukier i proszek przesiać do miski. Jogurt, olej rzepakowy i jajka
wymieszać. Dodać do suchych składników i wymieszać tylko do połączenia
składników. Dodać jagody i delikatnie wymieszać całość. Przełożyć
ciasto do keksówki (użyłam 2 jednorazowych foremek, ale można piec w 20
cm keksówce). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Pieczemy przez 45 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.