Składniki:
- 1 kg dyni
- 300 g ciecierzycy (ugotowanej lub z puszki)
- 200 g fasoli (ugotowanej lub z puszki)
- 3 pomidory
- 200 g pasaty pomidorowej
- 2 cebule
- 1 łyżka oleju (u mnie kokosowy)
- natka pietruszki
- sól, pieprz, słodka papryka
Wykonanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto na odrobinie oleju w dużym garnku. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Dodać do garnka i dusić na małym ogniu. Po kilku minutach dodać pasatę, ciecierzycę i fasolę. Dusić, aż warzywa będą ugotowane, ale nie rozgotowane. Podawać posypane natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.