Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 1 gruszka (lub 1 banan)
- 1/4 szklanki mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka oliwy
- szczypta cynamonu
- orzechy / żurawina do przybrania
- szczypta soli
Wykonanie:
Do garnka wsypać kaszę i chwilę podprażyć. Wlać wodę, dodać sól i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Ugotowaną kaszę przesypać do misy blendera. Dodać gruszkę lub banana, wiórki, oliwę, mleko, cynamon i zmiksować. Gotową jaglankę posypać orzechami, żurawiną, kokosem.
az bym zjadła sobie takie sniadanie
OdpowiedzUsuńPyszne i pożywne śniadanie, dla mnie ideał :)
OdpowiedzUsuń