Składniki:
- 200 g mięsa z ud kurczaka
- 4 pomarańcze
- oregano
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka oliwy
- sok z cytryny
- szczypta imbiru i cukru, świeżo zmielony pieprz
- + 1 łyżeczka miodu (to ode mnie)
Wykonanie:
Mięso pokrój na kawałki i wymieszaj z oliwą, imbirem i pieprzem. Z 2 pomarańczy wyciśnij sok, resztę umyj, pokrój w cząstki. Mięso i owoce (proponuję owoce dodać jednak późnej, mniej się rozpadną) włóż do urządzenia, dodaj sok z pomarańczy wymieszany z musztardą i cukrem (oraz miodem). Gotuj 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ryżem.
Pieczone warzywa
Składniki:
- cukinia
- dynia
- tymianek, rozmaryn lub inne dowolne zioła
- 1 łyżeczka oliwy
Wykonanie:
Warzywa podziel na kawałki. Wymieszaj z ziołami. Włóż do urządzenia, polej oliwą i gotuj przez około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Wpis sponsorowany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.