Czy Wy też jecie oczami? Są takie zdjęcia, które sprawiają, że nie mogę czegoś nie zrobić. I tak właśnie było z tym sosem. Troszkę go jednak zmodyfikowałam.
Składniki:
- 2 szklanki jagód
- 1/2 filiżanki wody (dałam trochę więcej)
- 1/4 filiżanki cukru (lub mniej, w zależności od słodkości jagód)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- skórka z 1 cytryny
Wykonanie:
Jagody,
wodę, cukier i sok z cytryny wymieszać i zagotować. Mąkę ziemniaczaną
wymieszać z odrobiną wody i dodać do jagód. Zamieszać delikatnie, tak
aby nie rozgnieść jagód. Dodać skórkę z cytryny. Chwilę pogotować.
Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.