Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 banany
- 4 łyżki kakao
- 2 - 4 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
Wykonanie:
Kaszę
prażymy w garnku, aż zacznie przyjemnie pachnieć. Zalewamy 2
szklankami wrzątku ze szczyptą soli, przykrywamy i gotujemy około 10 -
12 minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod
przykryciem na minimum kwadrans. Kaszę studzimy.
Czekoladę
rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Ugotowaną
kaszę, banany, rozpuszczoną czekoladę, kakao, sok z cytryny i syrop z
agawy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.