Składniki:
- 6 dużych jajek, ugotowanych na twardo i ostudzonych
- 1 czerstwa bułka
- mleko do namoczenia bułki – ok. ½ kubka
- 1 surowe jajko
- kilka łyżek bułki tartej – to ewentualnego zagęszczenia i obtoczenia kotlecików
- 3 płaskie łyżki serka kanapkowego (dałam 1 serka kanapkowego i 2 twarogu)
- 2 łyżki natki pietruszki (do środka)
- sól, pieprz – do smaku
- olej do smażenia kotlecików
Wykonanie:
Do miski włożyć czerstwą bułkę, zalać mlekiem i pognieść. Kiedy nasiąknie, odcisnąć, ale nie do końca. . Włożyć do kielicha blendera i rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki (jajka, serek, natkę, sól, pieprz, wbić jajko i ponownie na kilkanaście sekund włączyć blender.) Jeżeli masa jest rzadka, dodać trochę bułki tartej. Formować kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć. Odsączać na ręczniku papierowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.