Składniki suche:
- 220g mąki
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczka sody
- odrobina soli
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- 3 łyżki płatków migdałowych
Składniki mokre:
- 1 jajko
- 1/3 szklanki oleju
- 3/4 szklanki mleka
- kilka kropel aromatu migdałowego
Polewa (opcjonalnie):
- tabliczka białej czekolady (ja dałam zwykłą mleczną)+ łyżeczka masła
- wiórki kokosowe (ja dałam płatki migdałowe)
Wykonanie:
Wymieszać w oddzielnych miskach składniki suche i mokre a następnie dodać mokre do suchych i delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek muffinkowych i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić na kratce. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i dodać łyżeczkę masła. Polać muffinki a następnie posypać płatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.