Składniki suche:
- 220g mąki
 - 100 g cukru
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1/2 łyżeczka sody
 - odrobina soli
 - 6 łyżek wiórków kokosowych
 - 3 łyżki płatków migdałowych
 
Składniki mokre:
- 1 jajko
 - 1/3 szklanki oleju
 - 3/4 szklanki mleka
 - kilka kropel aromatu migdałowego
 
Polewa (opcjonalnie):
- tabliczka białej czekolady (ja dałam zwykłą mleczną)+ łyżeczka masła
 - wiórki kokosowe (ja dałam płatki migdałowe)
 
Wykonanie:
Wymieszać w oddzielnych miskach składniki suche i mokre a następnie dodać mokre do suchych i delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek muffinkowych i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić na kratce. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i dodać łyżeczkę masła. Polać muffinki a następnie posypać płatkami.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.