Kupiłam
nowe papilotki, kolorowe, we wzorki. Byłam zachwycona. Niestety, po
pieczeniu nie wyglądają już tak ślicznie, a szkoda. Może w wersji
jasnej muffinków będą ładniejsze. Najważniejsze, że rodzince smakowało, a
papilotki i tak zaraz lądują w koszu.
Składniki suche:
250g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
175g cukru
Składniki mokre:
150ml mleka
100 ml cherry coke
90ml oleju roślinnego
1 jajko
+ nutella
Wykonanie:
Składniki suche i mokre wymieszać o oddzielnych miseczkach. Następnie dodać mokre do suchych i delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek po 1 łyżce ciasta. Na ciasto wkładać po 1 łyżeczce nutelli i znowu ciasto muffinkowe. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia na ruszt.