Składniki:
- 7,5 dag mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 1/2 łyżeczki cukru
- 17,5 dag maślanki
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczka esencji waniliowej (nie miałam, więc dałam cukier waniliowy)
- szczypta soli
- truskawki (ja dałam taki zamrożone, zmiksowane)
Wykonanie:
Wymieszać mąkę, proszek, sól i cukier. W drugim naczyniu rozbełtać olej, maślankę, jajko i esencję. Odstawić na chwilkę. W mące zrobić wgłębienie, wlać płynne składniki i wyrobić ciasto. (Ja robiłam wszystko w garnku, więc bez wgłębienia a ciasto po prostu wymieszałam łyżką).
Wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopniach na termoobiegu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.