Składniki na masę:
- 2 szklanki mleka
 - 2 łyżki mąki (ja dałam zwykłą pszenną, ale myślę że ziemniaczana byłaby lepsza)
 - 6 łyżek wiórków kokosowych
 - 4 łyżki cukru
 - 1 masło ekstra
 - 1 żółtko (ja wsadziłam najpierw jajko na 1 minutę do wrzątku, żeby mieć pewność, że nie struję gości)
 
Wykonanie:
Zagotować 1 szklankę mleka z dodatkiem cukru. Do drugiej szklanki mleka wsypać wiórki i mąkę i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać mleko z wiórkami i mąką i zagotować cały czas mieszając (jak zwykły budyń). Wystudzić
Masło ucierać z dodatkiem jajka. Następnie po 1 łyżce dodawać masę budyniową i ucierać.
Biszkopt (ja miałam z 8 jajek, ale był jednak za duży do tej ilości masy - stąd tez brak przepisu na biszkopt) przekroić na 2 części i przełożyć masą. Masę położyć tez na wierz i posypać wiórkami kokosowymi. Boki udekorowałam płatkami migdałowymi.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.