Składniki:
* makaron muszle (około 10 sztuk)
* pomidor
* awokado
* pół czerwonej cebuli
* 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny
* 1 łyżka oliwy
* pół papryczki chilli
* kilka liści bazylii
* sól, pieprz
Wykonanie:
Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osuszamy. Przygotowujemy salsę. Pomidory kroimy w kosteczkę, cebulę i papryczkę siekamy drobno. Awokado pozbawiamy pestki i skórki i kroimy w kostkę. Natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy pomidory, awokado, cebulę i chilli. Resztę soku z cytryny i oliwę mieszamy i doprawiamy. Polewamy sałatkę. Dodajemy grubo posiekaną bazylię. Gotową salsę nakładamy do muszli. Podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.