Składniki:
- 250 g mąki
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - ½ łyżeczki sody oczyszczonej
 - 130g cukru
 - 200ml mleka
 - 90ml oleju roślinnego
 - 1 duże jajko
 - 1 jabłko
 - 2 łyżeczki cynamonu
 - kruszonka (opcjonalnie)
 
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski, wymieszać. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski i wymieszać. Dodać starte na grubej tarce jabłko. Zmieszać wszystko razem (niezbyt dokładnie). Ciasto przełożyć do foremek. Każdą muffinkę posypać odrobiną kruszonki. Piec przez około 20 - 25 minut.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.