Składniki:
- 200 g mąki pszennej (dałam razową)
- 100 g mąki żytniej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 50 g domowego cukru waniliowego
- 50 g brązowego cukru (można dać więcej)
- skórka otarta z jednej cytryny
- 2 jajka
- 250 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oleju
- 100 g malin (dałam mrożone)
Wykonanie:
Keksówkę o długości 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. W jednej misce mieszamy wszystkie sypkie składniki. W drugiej mieszamy jajka, olej, sok i skórkę z cytryny i olej. Mieszamy zawartość obu misek. Na koniec dodajemy maliny i mieszamy. Ciasto wylewamy do keksówki i pieczemy około godziny, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.