Składniki (na 1 - 2 porcje):
- 150 g mascarpone
- 50 g Baileys'a
- 100 g rabarbaru
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- odrobina wody
- 50 - 80 g biszkoptu (lub biszkopcików)
- 150 ml kawy
- 50 ml Baileys'a
Wykonanie:
Świeżo zaparzoną kawę mieszamy z Baileys'em.
Moczymy w tym biszkopty. Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki.
Wrzucamy do garnka dodajemy cukier i odrobinę wody. Gotujemy, aż
rabarbar się delikatnie rozpadnie. Ostawiamy do ostygnięcia.
Mascarpone miksujemy z Baileys'em.
W naczyniu na dno kładziemy namoczone biszkopty. Na to masę mascarpone
i rabarbar. Powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.