Składniki (na 4 porcje):
- 250 g mascarpone
- 2 żółtka
- 30 g cukru
- biszkopty (pół paczki)
- herbata malinowa
- truskawki (kilkanaście sztuk)
Wykonanie:
Zaparzamy dość mocną herbatę malinową (ok. pół szklanki). Ostudzoną przelewamy do płaskiego naczynia.
Żółtka
ubijamy na parze z cukrem przez kilka minut. Zdejmujemy z pary i
dodajemy mascarpone. Ubijamy razem. Biszkopty moczymy w przestudzonej
herbacie i układamy na dnie naczynia prostokątnego. Na biszkopty
wykładamy połowę kremu. Na krem kładziemy truskawki przekrojone na
pół. Na truskawki kładziemy drugą warstwę namoczonych biszkoptów. Na to
resztę kremu i na wierzch truskawki. Odstawiamy do lodówki, aby smaki
się połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.