Składniki:
- 700 g mrożonych truskawek (lekko rozmrożonych)
- 300 g rabarbaru (może być ugotowany tak jak tu)
- 100 g jagód / borówek
- 2 - 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
Na kruszonkę:
- 50 g masła
- 75 g mąki orkiszowej / pszennej
- 30 g cukru trzcinowego
- 50 g płatków owsianych
- 50 g orzechów włoskich
Wykonanie:
Masło wyrobić palcami z mąką. Dodać cukier, płatki i posiekane orzechy i wymieszać.
Wszystkie
owoce wymieszać z mąką ziemniaczaną i przełożyć do naczynia do
zapiekania. Posypać przygotowaną kruszonką. Wstawić do piekarnika
nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez około 25 - 30 minut. Podawać
po lekkim przestudzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.