Składniki (na 2 słoje)
- 400 g płatków owsianych
- 70 g płatków migdałowych
- 100 g ziaren słonecznika
- 70 g poppingu z amarantusa
- 150 g posiekanych orzechów włoskich
- 100 g posiekanych orzechów laskowych
- 100 g sezamu
- 100 g daktyli
- 100 g suszonych fig
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Wszystkie składniki, poza daktylami i figami mieszamy dokładnie w misce tak, aby miód i olej pokryły wszystkie pozostałe składniki. Przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i pieczemy w 170 stopniach około 30 - 40 minut ( ja piekłam moją granolę na dwa razy. Wyjęłam z piekarnika po 20 minutach i ponownie wstawiłam na 20 minut po godzinie). Mieszamy co 10 minut. Do ciepłej granoli dodajemy pokrojone figi i daktyle, mieszamy i studzimy. Przekładamy do słoików.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.