Składniki:
- 1 szklanka kurek
 - 1 ząbek czosnku
 - 100 g śmietany kremówki
 - pół pęczka natki pietruszki
 - sól, pieprz
 - olej
 - makaron tagliatelle
 
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente.  Kurki dobrze oczyszczamy, myjemy i ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki.  Rozgrzewamy olej na patelni.  Dodajemy posiekany czosnek i chwilę podsmażamy tak, aby się nie zrumienił.  Dodajemy kurki. Smażymy kilka minut.  Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy i podsmażamy, aż sos zgęstnieje.  Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.  Sos łączymy z makaronem i natychmiast podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.