Składniki (na blachę o wym. 23 x 23 cm.):
- 140 g masła
 - 2 jajka
 - 35 g cukru trzcinowego
 - 150 g cukru
 - 2 łyżki zaparzonej kawy
 - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 - 75 g kakao niesłodzonego
 - szczypta soli
 - 80 g mąki pszennej
 - 250 g serka śmietankowego
 - 1 jajko
 - 50 g cukru
 - ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
 - ok. 200 g jeżyn
 
Wykonanie:
Formę
 wykładamy papierem do pieczenia.  Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. 
Masło roztapiamy i lekko studzimy.  Dodajemy jajka, cukry, kawy, wanilię
 i dokładnie mieszamy rózgą.  Przesiewamy kakao i sól ponownie dobrze 
mieszamy.   Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy widelcem tylko do 
połączenia składników.  Masę przelewamy do formy.  Na masę kładziemy 
opłukane jeżyny.
Ser,
 jajko, cukier i ekstrakt miksujemy na gładką masę.  Wylewamy na owoce. 
 Nożem robimy zygzaki.  Ciasto pieczemy około 25 - 30 minut, do suchego 
patyczka.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.