Składniki:
- 1 cukinia (lub 2 małe)
- 1 bakłażan
- papryka (u mnie czerwona i zielona)
- 2 cebule
- kilka pomidorów
- pół łyżeczki trzcinowego cukru
- bazylia, tymianek, oregano
- ząbek czosnku
- sól morska
- czarny pieprz
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę pokroić w plastry. Oliwę rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę, posolić i zeszklić. Paprykę pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Podsmażać razem, mieszając od czasu do czasu. Bakłażana pokroić w kostkę. Dodać do garnka. To samo zrobić z cukinią. Na koniec dodać pokrojone pomidory. Dodać czosnek dobrze rozgnieciony oraz zioła. Dusić, aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku. Podawać z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.