Składniki (na 4 porcje):
- 600 g polędwiczek wieprzowych
- oliwa
- sól, pieprz
Glazura:
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu worcester
- 4 czubate łyżki keczupu
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka tabasco (nie dałam)
- 3 łyżki świeżego soku jabłkowego
- szczypta soli
Wykonanie:
Polędwiczki myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż do około połowy głębokości. Rozkładamy na boki i rozpłaszczamy pięścią. Nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy na złoty kolor po 4 minuty z każdej strony.
Ząbki czosnku przeciskamy i mieszamy z pozostałymi składnikami glazury. Podsmażone mięso przekładamy do naczynia do zapiekania. Polewamy glazurą i wstawiamy do piekarnika z opcją grill. Mięso pieczemy kilka minut, aż będzie upieczone w środku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.