Składniki:
- 250 g puree dyniowego
- 100 g płatków owsianych zwykłych lub górskich
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 50 g suszonej żurawiny
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka poppingu z amarantusa
- 1 łyżka nasion chia
- 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oliwy
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na około 20 – 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć mieszankę. Dokładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 – 30 minut, aż masa będzie lekko sztywna. Wystudzić. Pokroić na kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.