05.10.2014

Domowe nachosy

Pokazywałam już podobny przepis na blogu, ale dzisiaj pojawią się nachosy z dodatkami.  Nasze zjedliśmy w bardzo miłym towarzystwie i wspominaliśmy minione wakacje.  Z czym je jedliśmy?  Tego dowiecie się w następnym wpisie.



Wykonanie:
  • 4 placki tortilli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne


Wykonanie:
Tortille kroimy w ósemki.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.  Trójkąty tortilli smarujemy delikatnie oliwą.  Część trójkątów posypujemy sezamem, a część pieprzem.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy partiami po około 8 - 10 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...