Składniki:
- 250 g suszonych daktyli (bez pestek)
- 100 g wrzątku
- 1 dojrzały banan
- 3 jajka
- 4 łyżki oleju
- 50 ml espresso
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 50 g ciemnego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 65 g mielonych migdałów
Wykonanie:
Daktyle
zalać wrzątkiem i odstawić na minimum 30 minut. Następnie odcedzić i
zmiksować na gładką masę. Dodać banana, jajka, kawę, wanilię, olej i
ponownie zmiksować. Dodać kakao, proszek i migdały. Wymieszać. Formę o
średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Przelać masę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 50 - 55minut (do
suchego patyczka). Ciasto ostudzić przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.