Składniki:
- 230 - 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 250 ml mleka
- 3 łyżki roztopionego masła
Wykonanie:
Mąkę,
proszek, sól i cukier wymieszać w misce. W drugiej misce rozgnieść
widelcem banana. Dodać jajka i mleko i dokładnie wymieszać. Przelać
razem z masłem do miski z mąką i wymieszać.Smażyć partiami na rozgrzanej
patelni na odrobinie oleju i masła. Placuszki podawać z kawałkami
bananów, polane syropem klonowym, z agawy lub miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.