Składniki:
- 3-4 papryki
 - 300 g ugotowanego dowolnego mięsa
 - 300 g mrożonego szpinaku
 - 3 ząbki czosnku
 - sól, pieprz
 
Wykonanie:
Mięso zmielić w maszynce. Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W międzyczasie dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku i doprawić. Dodać zmielone mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając. Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą paprykę nadziewać mieszanką mięsa i szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.