Składniki:
- 125 ml jogurtu naturalnego
 - 150 g cukru
 - 3 jajka
 - 125 ml oleju
 - 250 g mąki pszennej
 - szczypta soli
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 łyżka startej skórki cytrynowej
 - ok. 1 szklanka czerwonych porzeczek
 
Wykonanie:
Formę o 
wymiarach 10 x 20 cm natłuścić.  Jogurt, jajka, olej i cukier wymieszać w
 misce.  Dodać przesianą mąkę, sól, proszek, skórkę i wymieszać łyżką. 
 Ciasto przelać do przygotowanej formy.  Na wierzchu ułożyć umyte i 
odszypułkowane porzeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
 i piec około 50 - 60 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.