Składniki:
- 125 ml jogurtu naturalnego
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 125 ml oleju
- 250 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
- ok. 1 szklanka czerwonych porzeczek
Wykonanie:
Formę o
wymiarach 10 x 20 cm natłuścić. Jogurt, jajka, olej i cukier wymieszać w
misce. Dodać przesianą mąkę, sól, proszek, skórkę i wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do przygotowanej formy. Na wierzchu ułożyć umyte i
odszypułkowane porzeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
i piec około 50 - 60 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.