Składniki:
- 250 ml mleka lub wody
- 50 g kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- Pół szklanki wody
- Garść malin
- Pół szklanki jagód
- 1 łyżka cukru
Wykonanie:
Kaszę
opłukać a następnie uprażyć w garnku, aż zacznie pachnieć orzechowo.
Wlać mleko lub wodę, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 – 20 minut
często mieszając. W międzyczasie przygotować kisiel. Jagody i maliny
zasypać w garnuszku cukrem. Wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlać
do garnuszka z owocami. Gotować przez kilka minut. Ugotowaną kaszę
przełożyć do miski i polać przestudzonym kisielem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.