01.07.2014

Koktajl porzeczkowy

Nie wiem jak to się stało, ale nigdy wcześniej nie robiłam koktajlu z porzeczek.  Od tego roku to zmienię.  Chociaż muszę przyznać, że córce nie posmakował.  Głównie ze względu na pestki, a tych można się pozbyć.  Ja jednak w koktajlu się zakochałam.  Idealny na kolację czy drugie śniadanie.  Zdecydowanie do powtórzenia i to nie raz.



Składniki:
  • 100 g czerwonych porzeczek
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 100 g mleka
  • 1 - 2 łyżki cukru trzcinowego



Wykonanie:
Porzeczki odszypułkować i opłukać.  Mleko i jogurt powinny być lekko schłodzone.  Wszystkie składniki zmiksować blenderem.  Podawać natychmiast.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...