Składniki:
- 100 g wędzonego łososia
- Spora garść rukoli
- Garść liści sałaty
- 2 kromki chleba razowego
- 2 jajka
- 1 pomidor
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 – 2 łyżki oliwy
- Sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka
ugotować na twardo. Obrać i pokroić w ósemki. Umyte i osuszone sałaty
porwać na kawałki. Pomidora pokroić w kostkę. Chleb podsmażyć na
patelni, aż będzie złocisty. Pokroić na grzanki. Łososia porwać na
kawałki. Musztardę i sok wymieszać z solą i pieprzem. Dolewać oliwę
cały czas mieszając, aż powstanie sos. Wszystkie składniki sałatki
przełożyć do miski. Polać przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.