Składniki:
- 100 g wędzonego łososia
 - Spora garść rukoli
 - Garść liści sałaty
 - 2 kromki chleba razowego
 - 2 jajka
 - 1 pomidor
 
- 1 łyżka musztardy francuskiej
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - 1 – 2 łyżki oliwy
 - Sól, pieprz
 
Wykonanie:
Jajka 
ugotować na twardo. Obrać i pokroić w ósemki.  Umyte i osuszone sałaty 
porwać na kawałki.  Pomidora pokroić w kostkę.  Chleb podsmażyć na 
patelni, aż będzie złocisty.  Pokroić na grzanki.  Łososia porwać na 
kawałki.  Musztardę i sok wymieszać z solą i pieprzem.  Dolewać oliwę 
cały czas mieszając, aż powstanie sos.  Wszystkie składniki sałatki 
przełożyć do miski.  Polać przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.