Składniki (na 10 - 12 donutów):
- 200 g mąki pszennej
 - 60 g cukru
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - szczypta soli
 - 80 ml mleka
 - 1 jajko
 - 1 łyżka oleju
 - 60 ml zmiksowanych brzoskwiń (1 - 2 małe)
 
- cukier puder
 - zmiksowane brzoskwinie
 
Wykonanie:
Piekarnik
 rozgrzać do 200 stopni.  Foremkę na donuty wysmarować 
tłuszczem.Wszystkie suche składniki wymieszać w misce.  Dodać olej, 
jajko, mleko i zmiksowane brzoskwinie.  Wymieszać.  Masę przełożyć do 
rękawa cukierniczego z dużą końcówką.  Formę wypełnić masą (do połowy 
wysokości).  Wstawić do piekarnika na około 10 minut.  Wyjąć i ostudzić 
na kratce.  Z cukru pudru i zmiksowanych brzoskwiń przygotować lukier. 
 Na 2 łyżki cukru potrzeba mniej więcej 1 łyżeczkę puree.  Taka ilość 
wystarczy na polukrowanie 2 - 3 donutów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.