Składniki (robiłam z połowy porcji, piekłam w 2 małych foremkach):
* 125g miękkiego masła
* 120g cukru
* 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
* 2 jajka
* 1/2 łyżeczki cynamonu
* 350g dojrzałych bananów
* 265g mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 80ml mleka
Wykonanie:
Cukier i masło utrzeć razem. Banany rozgnieść widelcem. Nadal ucierając dodawać powoli: po jednym jajku, banany, cynamon i ekstrakt.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie połączyć z resztą składników. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej np.bułką tartą.
Piec w 180stopniach przez około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.