Jaja faszerowane są zawsze u nas na śniadaniu wielkanocnym. Najczęściej goszczą te z pieczarkami , ale pojawiają się też inne wersje.
Składniki:
* jajka
* majonez
* sól pieprz
* anchois (średnio 1 filecik na 3 jajka)
* szczypiorek
* koperek
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dzielimy do 3 miseczek.
Do 1 miseczki dodajemy 1 rozdrobiony filecik anchois a następnie odrobinę majonezu. Mieszamy, aż masa się połączy i ewentualnie doprawiamy do smaku (ostrożnie z solą). Masą napełniamy jajka.
Do 2 miseczki dodajemy pokrojony szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.
Do 3 miseczki dodajemy pokrojony koperek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.