15.04.2011

Jajka faszerowane

Jaja faszerowane są zawsze u nas na śniadaniu wielkanocnym.  Najczęściej goszczą te z pieczarkami , ale pojawiają się też inne wersje.


 

Składniki:

* jajka
* majonez
* sól pieprz


* anchois (średnio 1 filecik na 3 jajka)
* szczypiorek
* koperek


Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dzielimy do 3 miseczek.

Do 1 miseczki dodajemy 1 rozdrobiony filecik anchois a następnie odrobinę majonezu. Mieszamy, aż masa się połączy i ewentualnie doprawiamy do smaku (ostrożnie z solą). Masą napełniamy jajka.

Do 2 miseczki dodajemy pokrojony szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.

Do 3 miseczki dodajemy pokrojony koperek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...